Japanse Markt in Hoevelaken groot succes!

Japanse Markt in Hoevelaken groot succes!

Zeer geslaagde Japanse Markt in Hoevelaken

Op zaterdag 24 februari stond ik met Mio Hartje Japan op de Japanse Markt in Hoevelaken. Het was een nieuwe, overdekte markt met een breed aanbod aan Japanse producten en werd georganiseerd door Christian van Japanse Messen en Marieke van Mooi Miek.

De markt was heel goed georganiseerd, mede dankzij sponsoring van Jetro Amsterdam, de Japanse handelsorganisatie in Nederland. Ook dreamteam Christian en Marieke met hun familie en vrienden zorgden voor veel enthousiasme en een ontspannen sfeer op de dag zelf.

Japanse Markt team

Wat leeft Japan toch onder veel mensen in ons land. Uit de nabije omgeving én van ver kwamen Japanfans en Japan geïnteresseerden naar de markt om Japanse producten te bekijken en te kopen. Ook werd er veel gekletst over de gedeelde passie voor Japan en fungeerde ik een aantal keer als 'reisbureau' door mijn reiservaringen en tips met mensen te delen, die over een Japanreis aan het nadenken zijn.   

Japanse Markt bezoekers

Om 10:00 uur stond er al een dikke rij voor de deur om naar binnen te mogen en er bleven de hele dag nieuwe mensen komen. Het aanbod op deze markt was heel breed. Er werden Japanse messen, scharen en bonsai tools aangeboden, maar ook matcha, sake, sushi en op Japan geïnspireerde illustraties, schilder- en drukkunst, origami, keramiek, Japanse schooltassen, accessoires van kimono zijde, boeken en kawaii sieraden en accessories. Er waren ook een paar workshops te doen. 

 Japanse Markt bezoekers

Ik zelf kreeg veel complimenten over mijn handgemaakte producten en ik verkocht veel etuis, scrunchies, buttons en haarelastieken en een telefoontasje. En de kraanvogeltas kwam op het verlanglijstje van een jongedame. Het was geweldig om zoveel leuke gesprekken te voeren en te zien hoe enthousiast mensen worden van Japan! 

Japanse Markt - marktkraam Mio Hartje Japan

Deze Japanse Markt is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar! 

Wil jij ook dat deze Japanse Markt in Hoevelaken nog een keer gaat plaatsvinden? Laat dan een reactie achter.

 

En ben je benieuwd wie er allemaal op de markt stonden? De lijst met deelnemers vind je hier.

Terug naar blog

1 reactie

Ik was er met mijn zoon, die ook gek van Japan is. Wij gaan bijna alle Japanse markten af en vonden deze zeer geslaagd en hopen daarom dat het elk jaar terug komt…het was erg gezellig en sfeervol met veel uiteenlopende kramen en spullen. Ook een hele leuke workshop gedaan met Japans papier stempelen. En mooie buttons gekocht en gezellig gekletst bij jou. We zouden het wel erg leuk en handig vinden als er wat meer gevarieerd Japans eten is, vooral ook omdat we van ver komen én omdat het gewoon erg lekker is 😋 Er was de eerste helft van de dag Japanse muziek, mag wel de hele dag van ons 😉. Dan blijven we lekker in de Japanse sfeer 🎎😁👌🏼

Miriam

Reactie plaatsen