Over Mio

Over Mio

Passie voor Japan

Al zeker zo'n 15 jaar ben ik enthousiast Japanfan. Het begon allemaal toen mijn vriend Robert de films van Studio Ghibli introduceerde. We waren meteen fan van de prachtige anime stijl en droomden weg bij de beelden die we uit die films van Japan kregen. Ik ging me meer en meer in Japan verdiepen. Ik leerde Japanse patronen en symbolen kennen en die bleven hangen. 

Sommige symbolen zoals de rising sun, sakura en gelukskat gebruikte ik om op t-shirts voor mezelf te laten drukken. Soms kwam ik in Nederland kleding of een ander product tegen met het Japanse seigaiha (golf) patroon of het asanoha (ster) patroon. Of met symbolen zoals kraanvogels. Dan moest en zou ik dat kopen. Ik haalde daarmee Japan naar me toe! 

 

Droomreis naar Japan

Droomreis naar Japan

In 2013 vierden Robert en ik dat we 15 jaar bij elkaar waren en als cadeau maakten we onze droomreis naar Japan. We hadden vooraf lijstjes gemaakt met wat we wilde zien, doen en eten. We wisten niet precies wat ons te wachten stond, maar we gingen het avontuur aan en Japan overtrof al onze verwachtingen! 

We waren na die droomreis zo fan van Japan geworden dat we in 2016 onze 2e Japanreis maakten. Toen ik bij thuiskomst zwanger bleek te zijn, hield later dat jaar mijn carriére van 16 jaar als DTP'er onverwachts op. Het heeft zo moeten lopen, kon ik achteraf zeggen, want ik zag het eigenlijk niet voor me om die pittige deadlines vol te houden als ik moeder zou worden. Ik ging op zoektocht naar wat ik voor ander werk wilde doen en waar ik op dat moment enthousiast van werd. En dat was overduidelijk mijn passie voor Japan en het plezier om zelf te bepalen welke mooie producten ik zou gaan creëren achter m'n naaimachine. 

Mio Hartje Japan

Mio Hartje Japan - met liefde handgemaakt
De naam Mio is de afkorting van mijn naam (Marjolein Irene Overdevest) en ik gebruik het al heel lang als nickname voor vrienden en familie. Hartje is de visuele vertaling van mijn passie en liefde voor Japan en omdat ik het belangrijk vind dat alle mensen lief zijn voor elkaar. En zo werd Mio Hartje Japan geboren! 

Met de tassen en accessoires die ik van kleurrijke Japanse stoffen maak, kun jij jouw liefde voor kleur en patronen laten zien en als je ook fan bent van Japan, kun je met mijn producten Japan naar je toe halen!